Hurtig bær is – til grundopskrift

Bær is er rigtig nemt, alle former for bær kan bruges men sukkermængden vil variere af typen af bær.
For at isen ikke skal blive for krystaliseret så skal der mindst 150 gram sukker i blandingen. Risikoen for at søde bær som jordbær og brombær så ender op med at give en alt for sød is, så kan du justere smagen med en hvid balsamico eddike. Bitre bær som f.eks. hindbær, solbær og blåbær skal ofte have lidt mere sukker så her behøver du ikke at tilsætte balsamico.

Den eneste løsning på sukkerproblematikken er “desværre” at du er nødt til at smage på sagerne inden du mikser grund is massen med din bærblanding.
Du må simpelthen prøve dig frem. Jeg kan bedre lide en is der er lidt for frisk i smagen end en is der er for sød,

[box type=”tick”]Bliver bærblandingen for sød så kan du tilsætte lidt hvid balsamico for at justere smagen.[/box]

 

[box type=”note”]Bruger du friske bær skal du skylle dem grundigt. Bruger du frosne, især hindbær og bærblandinger, vil jeg anbefale dig at skolde dem eller give dem et hurtigt opkog inden du bruger dem.
Da den hurtige grundopskrift på is IKKE varmes op, vil jeg anbefale dig at skolde alle former for frosne bær. [/box]

 

 

 

Det skal du bruge

  • Stavblender
  • Røreskål
  • Dejskraber

Indgredienser

  • En portion [ilink url=”https://www.spotit.dk/is-grundopskrift-hurtig/” style=”download”]Gundopskrift på hurtig is[/ilink]
  • 400 gram bær
  • 150 gram rørsukker
  • Evt. hvid balsamico til at justere smag

Sådan gør du

  1. Skyl eller skold bærrene
  2. Kom bær og sukker i en skål
  3. Blend med stavblender til blandingen er ensartet
  4. Smag til med mere sukker eller balsamico (blandingen skal smage mere af bær end af sukker)
  5. Vend blandingen forsigtigt i grundmassen
  6. Kør blandingen på ismaskinen til den er helt færdig eller kom den i fryseren (husk at røre ca. hver time indtil isen har en rimelig fast konsistens.

[box type=”tick”]Bruger du ismaskine og har du valgt at lave hindbær is, så prøv at tilsætte en spiseskefuld rå-lakridspulver (bülow). Du skal tilsætte lakrids når isen er næsten færdig.
har du ikke ismaskine så ville jeg ikke tilsætte ladkrids[/box]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*