Nem Juleis

is med duft og smag af julUanset om du har en ismaskine eller ej, så kan man sagtens lave sin egen is. Denne juleis er rigtig nem og indeholder desuden ikke æg så det er ikke nødvendigt at varme ismassen op.

Der er to grunde til at jeg kalder isen for en juleis. Dels smager den lidt hen af risalamande, og dels er den lidt vanskelig at lave udenfor juletiden fordi det kan være ret svært at opdrive kirsebærsauce.

Løsningen er selvfølgelig at lave sin egen kirsebærsauce, men så er det jo kun en juleis og ikke en “nem” juleis.

 

God fornøjelse

 

Det skal du bruge

  • Røreskål
  • El pisker (eller store muller 😉
  • Dejskraber
  • Beholder der kan gå i fryseren
  • (ismaskine)

 

Ingredienser

  • 1/2 økologisk piskefløde
  • 1/4 mælk (sødmælk eller minimælk)
  • 100 gram rørsukker
  • 1/2 glas kirsebærsause (helst Meyers)
  • 3 cl Amaretto (Mandel likør)

Sådan gør du

  1. Pisk fløden sammen med rørsukker til en ikke for stiv flødeskum.
  2. Tilsæt mælk, mandel likør og kirsebærsauce
  3. Vend det grundigt i med dejskraberen.
  4. Hæld blandingen i en fryseegnet boks
  5. Sæt isen i fryseren
  6. Tag isen ud ca. hver time, skrab lidt rundt i den så den fryser jævnt.
  7. Når isen har konsistens som ret fast softice er den færdig og kan blive i fryseren til du skal bruge den. (helt ikke over 14 dage, så kan den godt blive “iset”

[box type=”info”]Er du så heldig at have en ismaskine, så springer du pkt. 4, 5 og 6 over.[/box]

Tag uden ud af fryseren og sæt den i køleskab ca. en time før du skal bruge den.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*