Super lækker og meget nem suppe. Jeg vælger altid at gå øko vejen, men resultatet bliver formodentlig også rigtig godt hvis du vælger konventionelle grøntsager. Gør du det, vil jeg dog anbefale dig at skrælle både græskaret og ingefær.
Værktøj
- En gryde på mindst 3 liter
- En blender (ikke en stavblender)
Råvarer
(forret 6-8 personer, hovedret 4 personer)
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 5 cm frisk ingefær
- 1 medium stærk chili uden kerner (er du sej, så tag kernerne med)
- 1-2 spsk karry
- 2-3 spsk olie
- 1 hokkaido-græskar ca. 1 kg uden kerner med med skal
- ½ l kokosmælk
- 1 liter grøntsagsbouillon (varm)
- Citron eller lime
- Salt og peber
- 250 g optøede rejer eller kold kogt kylling (kan udelades)
- Groft brød
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg
- Hak ingefær og chili
- Vask græskarret grundigt, skær enderne af, skær det midt over og fjerne alle kernerne med en ske. Skær derefter græskarret i grove tern (ca. 2 x 2 cm)
- Varm olien op i en gryde på mindst 3 liter.
- Tilsæt karry og brænd den kort af
- Tilsæt løg og hvidløg, rør rundt indtil løgene er klare, de må ikke tage farve
- Tilsæt ingefær og chili, rør i ca. ½ minut mere
- Tilsæt gærskartern og rør igen i et minut eller to.
- Tilsæt grøntsagsbouillon
- Lad det simre under låg i ca. ½ time eller til græskarternene er møre
- Blend det hele grundigt og hæld det tilbage i gryden
- tilsæt kokosmælk og varm langsomt op igen (skal helst ikke koge)
- Smag til med salt og peber og lidt limesaft
- Tilsæt mere bouillon hvis du synes suppen er for tyk.
Servering
Har du valgt at bruge rejer eller kylling så fordel rejer eller kylling i varme dybe tallerkener og hæld suppen over. Byd groft brød til.
God fornøjelse